Ontspanningsmassage

30 minuten € 25,00 / 60 minuten € 50,00

Ontspanningsmassage is een wat zachtere, vriendelijkere vorm van massage. Zoals de term al doet vermoeden, gaat het erom uw spieren en dus uw lichaam te laten ontspannen.

U herkent het misschien wel; een nek die zeer doet; soms zelfs met hoofdpijn erbij. Of: schouders die vastzitten als gevolg van stress en/ of een krampachtige houding achter de computer. Lichaam en geest oefenen een wisselwerking uit op elkaar. Wanneer uw lichaam in een ontspannen status is, voelt u dat direct. U voelt zich dan een stuk fitter en kan meer aan.

Een regelmatige ontspanningsmassage zorgt ervoor dat de algehele gezondheid onderhouden wordt. U voelt zich hierdoor vitaler en meer in balans. Ook als u goed in uw vel zit, is deze massage prettig. Een ontspanningsmassage kan ervoor zorgen dat stress minder grip op u krijgt.

Sportmassage

30 minuten € 25,00 / 60 minuten € 50,00

Een mooie definitie van sportmassage is: ‘Het toepassen van een aantal handgrepen op een ontbloot lichaam van een gezonde sporter met als doel de lichamelijke conditie te verbeteren of eventuele nadelige gevolgen van zijn/ haar sportbeoefening weg te nemen’.

Een sportmassage is een manier om na een forse sportieve inspanning en belasting van ons ‘bewegingsapparaat’ het herstel te bevorderen. Het geeft verbetering van de doorbloeding en stofwisseling in de spieren, zodat de afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Dit om het voorkomen dan wel verminderen van spierpijn en het herstel te bevorderen.

Sportmassage wordt ook gebruikt om spieren voor een sportprestatie te activeren als onderdeel van de warming up: men spreekt dan van een activerende massage. Dit alles kan ik u aanbieden.

Stoelmassage

20 minuten € 20,00 / 30 minuten € 25,00

Stoelmassage is een behandeling die kan worden gegeven door de kleren heen op een speciaal daarvoor ontwikkelde ergonomische stoel die uitnodigt tot ontspannen. Stoelmassage is een combinatie van handgrepen uit de klassieke- en sportmassage en shiatsu therapie; aangevuld met rek- en strekmethoden en op ontspanning gerichte bewegingen.

Een behandeling met stoelmassage is vooral gericht op preventie, het voorkomen van klachten en het verhelpen van beginnende klachten. Ook kan de stoel ingezet worden voor therapeutisch behandelingen in plaats van de massagetafel.

Stoelmassage kent massagehandgrepen gericht op ontspanning, daarnaast is het een effectieve drukpuntbehandeling van hoofd, nek-schouders, armen/ handen en rug. Stoelmassage is laagdrempelig omdat de cliënt door de kleren heen behandeld kan worden in de praktijkruimte maar ook elders, bijv. bij de cliënt thuis of op het werk.

Het resultaat? In 20 minuten voelt u zich verkwikt en ontspannen, energiek en helder. U voelt u fitter en presteert beter, bent alerter en gemotiveerder/actiever in werk en privé.

Polariteitsmassage

30 minuten € 25,00 / 60 minuten € 50,00

Polariteitsmassage is een massage gericht op balans en reflectie. Polariteitsmassage gebruikt een afwisseling van grepen die de innerlijke balans herstelt en je uitnodigt tot meer bewustwording van lichaam en geest. Spanning en ontspanning, denken en voelen, je openstellen en je begrenzen, het een is niet beter dan het ander. Het gaat er om met hoeveel gemak je je tussen deze polen beweegt en steeds weer je balans hervindt. Het gemak of ongemak waarmee je beweegt, uit zich in je lichaam en in je ademhaling. Daarom werkt de polariteitsmasseur met een afwisseling van grepen om je aandacht en beleving afwisselend mee te nemen tussen snel en langzaam, diepte en oppervlakte, loslaten en vasthouden.

Een polariteitsmasseur masseert het huid-, bind-, spier- en orgaanweefsel om daar een juiste balans te creëren tussen spanning en ontspanning. Daarnaast werkt hij met Polarisaties, verbindingsgrepen die de levensenergie laten stromen. Het werken met zowel het fysieke weefsel als met doorstromen van energie is een uitstekende combinatie. Een polariteitsmasseur zoekt de grens op waar het lichaam wakker wordt, maar nog geen weerstand opbouwt. Zo zoekt hij zowel de lichtheid als de stevigheid van contact op.